Eten & Drinken
Winkelen in Steenwijk
Winkelen
Overnachten
Activiteiten
Informatie

Openbaar vervoer met de bus

Steenwijk, een historische parel in Overijssel, is niet alleen een populaire bestemming vanwege zijn culturele en historische bezienswaardigheden, maar ook vanwege de prachtige natuurlijke omgeving zoals het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Maar hoe kom je er eigenlijk? Gelukkig is Steenwijk uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het reizen naar en vanaf Steenwijk.

Per Trein

Steenwijk Station
is een belangrijk spoorwegknooppunt en biedt uitstekende verbindingen met de rest van Nederland.

InterCity verbindingen
Steenwijk is direct verbonden met steden zoals Zwolle, Leeuwarden, en Amsterdam via de InterCity treinen. De reistijd vanuit Zwolle is ongeveer 20 minuten en vanuit Amsterdam ongeveer anderhalf uur.

Per Bus

Steenwijk fungeert ook als een busknooppunt. Er zijn diverse buslijnen die de stad verbinden met omliggende dorpen, steden en toeristische trekpleisters.

Regionale bussen
Verschillende lijnen verbinden Steenwijk met plaatsen als Meppel, Giethoorn en andere delen van de gemeente Steenwijkerland.

Tips voor reizen met het openbaar vervoer naar Steenwijk

 1. OV-chipkaart: Zorg ervoor dat je een OV-chipkaart bij je hebt. Deze is zowel in de trein als in de bus nodig om in- en uit te checken.
 2. Plan je reis: Gebruik reisplanners zoals die van NS of 9292 om je reis te plannen en actuele vertrektijden te bekijken.
 3. Parkeren: Kom je met de auto naar het station? Er zijn parkeervoorzieningen in de buurt van het station, zowel betaald als gratis.

Conclusie:

Of je nu een dagje uit bent, op vakantie gaat of voor zakelijke doeleinden reist, Steenwijk is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Met goede trein- en busverbindingen ben je in een mum van tijd op je bestemming. Veilige reis en geniet van je tijd in Steenwijk!

Informatie aanvraag

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Uw aanvraag

  * Verplichte velden

  DEEL DEZE PAGINA

  Door op onderstaande knoppen te klikken kunt u deze pagina makkelijk op uw eigen socials delen. Bedankt!