Eten & Drinken
Winkelen in Steenwijk
Winkelen
Overnachten
Activiteiten
Informatie

homeactiviteiten – fietsen

Wandelen in Steenwijk

Wandelen in Steenwijk, gelegen in het betoverende landschap van Overijssel, is een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Met haar historische stadskern en de omliggende natuurparels biedt de regio een veelzijdige wandelervaring.

Binnen de stadsgrenzen nodigt Steenwijk uit tot een ontspannen stadswandeling. De oude vestingwerken, monumentale panden en sfeervolle straatjes vertellen het verhaal van een rijke geschiedenis. Onderweg kun je genieten van pittoreske pleintjes, verborgen tuinen en karakteristieke gevels die getuigen van de architectonische pracht van weleer.

Maar buiten de stad wacht nog een heel andere wereld. De uitgestrekte natuurgebieden, zoals de Weerribben-Wieden, zijn een oase van rust en schoonheid. Hier kun je urenlang dwalen over kronkelende paden, langs rietvelden, moerassen en heldere wateren. Elk seizoen heeft zijn eigen charme: van bloeiende waterlelies in de zomer tot de stille schoonheid van een bevroren landschap in de winter.

Of je nu kiest voor een korte ommetje of een lange trektocht, wandelen in en rond Steenwijk is een ervaring voor de zintuigen. Trek je wandelschoenen aan en laat je leiden door het ritme van je voetstappen, de frisse lucht en de wonderen van de natuur. Steenwijk en haar omgeving wachten om te voet ontdekt te worden!

Wandelen in Steenwijk

reserveer een fiets

Informatie aanvraag

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Uw aanvraag

  * Verplichte velden

  DEEL DEZE PAGINA

  Door op onderstaande knoppen te klikken kunt u deze pagina makkelijk op uw eigen socials delen. Bedankt!