Eten & Drinken
Winkelen in Steenwijk
Winkelen
Overnachten
Activiteiten
Informatie

homewinkels – kunst & cultuur

Kunst & cultuur

Steenwijk heeft een rijke culturele scene met diverse kunst- en culturele instellingen en activiteiten. Hier is wat u kunt verwachten op het gebied van kunst en cultuur in Steenwijk:

 1. Galerieën en kunsttentoonstellingen: Steenwijk herbergt verschillende kunstgalerieën waar u lokale kunstenaars en hun werken kunt ontdekken. Deze galerieën organiseren regelmatig tentoonstellingen en exposities met schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en andere kunstvormen.
 2. Theater en podiumkunsten: Voor liefhebbers van theater en podiumkunsten zijn er theaters en culturele centra waar u kunt genieten van toneelvoorstellingen, dansoptredens, concerten en andere live-uitvoeringen.
 3. Musea: Steenwijk heeft mogelijk musea die de geschiedenis, cultuur en kunst van de regio belichten. Hier kunt u meer te weten komen over de lokale erfgoed en tentoonstellingen van historische artefacten en kunstvoorwerpen bekijken.
 4. Cultuurevenementen: De stad organiseert regelmatig cultuurevenementen, zoals muziekfestivals, kunstmarkten en culturele festivals. Dit biedt lokale kunstenaars en performers een platform om hun talent te tonen en de gemeenschap te verrijken.
 5. Kunstlessen en workshops: Als u geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van uw eigen artistieke vaardigheden, kunt u mogelijk kunstlessen en workshops vinden die worden aangeboden door lokale kunstenaars en instellingen.
 6. Culturele verenigingen: Steenwijk heeft mogelijk culturele verenigingen en organisaties die actief zijn op het gebied van kunst, cultuur en erfgoedbehoud. Deze organisaties organiseren vaak evenementen en activiteiten om de culturele betrokkenheid te bevorderen.

Kortom, Steenwijk biedt een bruisende kunst- en cultuurscène met tal van mogelijkheden om kunstwerken te bewonderen, liveoptredens bij te wonen en deel te nemen aan culturele activiteiten. Het is een stad waar cultuurliefhebbers volop kunnen genieten van diverse artistieke en culturele ervaringen.

Hieronder een overzicht van de bedrijven in Steenwijk

Overige bedrijven:

Kunst in de Kop | Sint-Clemenskerk, Kerkstraat 16, 8331 JC Steenwijk
Stichting Kunst & Cultuur Kleine Kerk | Vrouwenstraat 5, 8331 HX Steenwijk
Eigenwaar & Kunstwaar | Gasthuisstraat 32, 8331 JP Steenwijk
Stichting Kopje Cultuur | Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk

Informatie aanvraag

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Uw aanvraag

  * Verplichte velden

  DEEL DEZE PAGINA

  Door op onderstaande knoppen te klikken kunt u deze pagina makkelijk op uw eigen socials delen. Bedankt!